Calmanax® > Ingrediënten

Calmanax Ingrediënten
Calmanax ® bevat een innovatief nutri-complex genaamd Crosaffryl™.

Wat is Crossafryl?
Crosaffryl is een unieke combinatie van actieve ingrediënten waaronder Saffraan-extract, Magnesium en verschillende B-vitamines. Crosaffryl is ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Lees hier meer over de 3 werkzame ingrediënten.

cowheel Saffraan-extract Magnesium B-vitamines

Saffraan-extract

Saffraanextract is een belangrijk onderdeel van Crosaffryl™ in Calmanax®. Niet alle saffraanextracten zijn echter identiek. Calmanax® bevat Affron® een gestandaardiseerd saffraanextract van topkwaliteit.

Waar komt Saffraanextract vandaan?
Saffraanextract komt van het stigma van de Crocus sativus-bloem. Deze paarse bloem bloeit maar een paar dagen en moet direct geoogst worden. Bloemen worden geplukt en het stigma wordt met de hand uit de bloem verwijderd.

Er zijn slechts 3 draden per bloem en er is ongeveer 500.000 stigma nodig om 1 kg te produceren, daarom is saffraan zo duur. Bovendien worden alleen de meer donkerrode delen van het stigma gebruikt voor extractie, omdat ze sterk geconcentreerd zijn in de actieve componenten die relevant zijn voor de ontspannings- en stemmingsverbeterende eigenschappen van saffraan.

 

Magnesium

Van magnesium is bekend dat het helpt om vermoeidheid te verminderen en de spierfunctie te ondersteunen.

Belangrijk om te weten: Niet alle magnesiumsamenstellingen worden evenveel opgenomen in de bloedbaan. Magnesium in Calmanax® komt voor 100% uit magnesiumcitraat – een goed opneembare samenstelling van magnesium.

B vitamines

Verschillende B-vitamines spelen een belangrijke rol bij geestelijke gezondheid . Vitamine B6 en B12 zijn goed voor een normale werking van het zenuwstelsel Ook staan ze bekend om hun bijdrage aan een gezonde psychologische functie. Vitamine B6, B11 en B12 helpenvermoeidheid te verminderen en vitamine B5 ondersteunt mentale prestaties.

Ontdek onze
formule met nutri-complex

Ingrediënten

Calmanax kopen?

Koop nu